Suunnittelu

Tulosta

Lautex suunnittelee ja kehittää erilaisia alakatto- ja ohutlevyratkaisuja asiakkaidensa tarpeisiin.

Osaavien suunnittelijoidemme käytössä olevat AutoCAD ja Pro/Engineer suunnitteluohjelmat takaavat tehokkaan ja tarkan valmistusprosessin.

Tavoitteemme on suunnitella tuotteet sekä valmistus- että asennusystävällisiksi unohtamatta lopputuotteen visuaalisuutta. Näin varmistamme toimitusten kokonaistaloudellisuuden. Oikeat raaka-ainevalinnat vaikuttavat oleellisesti tuotteen loppulaatuun

3D tuoteohjelma

Lautex 
3D-ohjelman avulla voit tarkastella tuotteitamme eri näkokulmista sekä havainnollistaa asennustavat. 3D- ohjelmasta löydät kaikki Lautex-perustuotteet.

3d

 

Tuotanto

Tulosta

Lautex tuotanto sekä konekanta on suunniteltu valmistamaan vaativampiakin ohutlevytuotteita. Alkutuotannon CAM-ohjelmointi yhteistyössä suunnittelun CAD-ohjelmien kanssa takaavat laadukkaat ohutlevyaihiot.

Monipuolinen konekantamme antaa mahdollisuuden mitä erilaisempien tuotteiden valmistukseen. Nauhankäsittely, levytyö, rullamuovaus yms. ohutlevytuotteiden valmistus, kokoonpano ja pintakäsittely takaavat asiakkaillemme toimivan kokonaisuuden. Työstämme raaka-aineet aina 0,4 mm – 3 mm asti, niin alumiini- kuin terästuotteetkin.

PINTAKÄSITTELY UUDISTUI

Pintakäsittely on tärkeä osa tuotantoamme. Koska teemme sisustustuotteita, pinnoituksen laadun pitää olla erittäin korkea.Toteutamme vuodessa asiakkaillemme noin 400 erilaista väriä ja pintaa, aina aito-puupinnoitteesta alkaen. Maalaamme kaikilla tunnetuilla värijärjestelmillä ja kiiltoasteilla.

Huipputeknologiaa edustava jauhemaalaamomme otettiin käyttöön syksyllä 2005. Pystymme maalaamaan suuria dimensioita, jopa 7-metrisiä kappaleita. Uudistuksen myötä modernisoimme samalla myös märkämaalaamomme, esikäsittelypesut, huuhtelut sekä kuivauksen. Esikäsittelyt täyttävät tiukat eurooppalaiset laatukriteerit.


maalausrata.jpg

 

Asennusohjeet

Tulosta
Tyyppikohtaiset asennusohjeet.

Talonrakennus

KS KF Paneelit
N ja NX Ritilät
NJ FJ Kasettikatto
NM ja NX Moduuliritiläkatot
PR C Sälekatto
PR J Sälekatto
Sälekatot
T lista Kasettikatot
UP Paneelikatot
UPC 200 Paneeli
W Ritiläkatto
WJ Ritiläkatto
WS Ritiläkatto
WT Ritiläkatto

Laivanrakennus

Ceilings General Instructions
Lautex H panels
Lautex PR profile
Lautex UP panel


3D tuoteohjelma

3D-ohjelman avulla voit tarkastella tuotteitamme eri näkokulmista sekä havainnollistaa asennustavat. 3D- ohjelmasta löydät kaikki Lautex-perustuotteet.
leppis.jpg


 

Pakkaus ja kuljetus

Tulosta
Toimitamme tuotteitamme niin Suomeen kuin ulkomaille. On tärkeää, että tuotteet on pakattu oikein niin että ne säilyvät vahingoittumattomina varastoinnin ja kuljetuksen ajan.

Kuljetustapa ja –ehto sovitaan asiakkaan kanssa
.

 

Huolto

Tulosta
Lautex – metallikatot ovat helposti puhdistettavia ja miltei huoltovapaita. Katot on valmistettu ainevahvuudeltaan 0,4 – 0,7 mm joko teräs- tai alumiiinilevystä tai –nauhasta tuotteesta riippuen. Kestävä ja ruostumaton pinta on saatu aikaan joko polyesterimaalauksella tai vaihtoehtoisesti alumiinimateriaalin pinnan anodisoinnilla (teräksellä galvanisoinnilla). Kaikki LAUTEX:in käyttämät pintakäsittelyvaihtoehdot ovat erittäin kestäviä ja pitkäikäisiä.

Kattoon mahdollisesti muodostuvat tahrat on helppo puhdistaa pehmeällä puuvillaisella kankaalla, joka on kostutettu laimealla saippuapohjaisella puhdistusaineella tai neutraalilla puhdistusnesteellä (ph 7). Puhdistusaine pyyhitään pois kuivalla ja pehmeällä kankaalla. Mahdolliset rasvatahrat saa poistettua puhdistettuun alkoholiin pohjautuvilla puhdistusaineilla.

Kattoon mahdollisesti kertyvän pölyn saa poistettua pehmeällä harjalla tai pölynimurilla, jossa käytetään pehmeää suulaketta.

Kun käsitellään peilipintaisia tai muuten erikoiskäsiteltyjä tuotteita on hyvä käyttää puuvillakäsineitä rasvatahrojen ja sormenjälkien syntymisen ehkäisemiseksi.

huolto-ohje (tulosta)
Vaikka LAUTEX – katot ovat erittäin kestäviä ja kovaa kulutusta hyvin sietäviä, älä hio tai kiillota niitä. Tuotteiden puhdistuksessa ei saa käyttää voimakkaita pesunesteitä tai teräviä työkaluja, sillä pinta voi vaurioitua ja vaikuttaa tuotteen ulkonäköön.

Jos sisäkaton yläpuoliseen tilaan on päästävä esim. huoltotoimien vuoksi ja katossa itsessään ei ole huoltoluukkuja / helposti avattavia paneeleita, niin sisäkaton avaaminen on jätettävä asiantuntevan asennusliikkeen tehtäväksi tai toimenpide on vaihtoehtoisesti itse tehtäessä suoritettava tarkasti LAUTEX – asennusohjeiden mukaisesti. Asennusohjeet ovat tuotekohtaisia ja niitä saa tarvittaessa teknisestä neuvonnastamme.

Huom! Puhdistaessasi kattoa, jossa on rei’itys ja akustinen huopa, käytä kuivapesua. (akustinen huopa saattaa vaurioitua veden tai höyryn vaikutuksesta)

Jos haluatte lisätietoa LAUTEX – metallikattojen huollosta tai kunnossapidosta, ottakaa yhteyttä tekniseen neuvontaamme.