Pinnoitus ja värit

leppisLautex-tuotteita voidaan pinnoittaa mitä erilaisimmilla menetelmillä, mikä antaa suunnittelijoille erittäin laajat mahdollisuudet aikaansaada näyttävyyttä erilaisissa kohteissa.

LAUTEX digipinnoite: Erilaiset digitaaliset kuvat voidaan siirtää kätevästi kattoihin, lattioihin, seiniin ym. Vain mielikuvitus on rajana! (kts kuva vieressä)

LAUTEX Antibakteerinen pinnoite: Pinnoitetta on saatavana useina eri värisävyinä sekä värittömänä. Metallisissa pinnoissa pinnoite antaa tehokkaan suojan erilaisia bakteereja ja epäpuhtauksia vastaan.
Lue lisää...
 

Äänieristys ja akustiikka

Metallikattojen akustisia ominaisuuksia voidaan parantaa tarvittaessa rei'ityksellä sekä lisäämällä tuotteen taustapuolelle ääntä absorboivaa materiaalia kuten esimerkiksi akustista huopaa tai mineraalivillaa.

Yhteistyössä VTT:n kanssa LAUTEX on suorittanut kansainväliset standardit täyttäviä laajoja akustisia mittauksia eri rei’itysvaihtoehdoille ja taustamateriaaleille.

Lue lisää...
 

Vapaa ilmastointi metallikatoissa

 Käyttämällä Lautex kattojen yhteydessä ilmarakoja tai rei’itystä, voidaan tasainen ilmanvaihto saavuttaa koko huonetilaan ja samalla aikaansaada esteettisesti yhdenmukainen katto, jonka harmonisuutta ei riko ilmastointikojeet tai –hajottajat.

Sekä LAUTEX profiili- että ritiläkatoissamme tämän tyyppinen vapaa ilmanvaihto on saavutettavissa ilman erillisiä toimenpiteitä kattorakenteeseen luontaisesti kuuluvien ilmarakojen avulla.

Lue lisää...
 

Lautex metallikatot hygieenisesti vaativiin kohteisiin

Lautex on kehittänyt erikoispaneelikattojärjestelmän, joka soveltuu hygieenisesti erittäin vaativiin kohteisiin kuten sairaaloihin, laboratorioihin, suurkeittiöihin tms.

Käyttämällä LAUTEX Silipaneelikattoa saavutetaan hermeettinen kattorakennelma, joka on helppohoitoinen, hygieeninen ja kestävä. Paneelien saumoissa ja reunaprofiileissa käytettävä kiinteä ja tasainen silikonitiiviste takaa kattojärjestelmän tiiveyden, joka kestää jopa painepesun sekä estää pölyn ja muiden hiukkasten leviämisen katon alapuoliseen huonetilaan.
Lue lisää...
 

Talonrakennus luokitukset

Lautexilla on myös maakohtaisia tuotesertifikaatteja mm. Venäjälle ja Puolaan.

 

Ympäristöystävällisyys

Vaikka moni ei ensimmäiseksi yhdistäisi metallisiin alakattoihin termiä ympäristöystävällisyys, niin monet tosiasiat tukevat tätä kiistatonta tosiseikkaa, joka metallikatoilla on puolellaan useita muita alakattomateriaaleja vastaan. LAUTEX alakatot on valmistettu myrkyttömistä luonnonmateriaaleista alumiinista ja teräksestä huolellisessa valmistusprosessissa, jossa kaikki syntyvä jäte- ja hukkamateriaali toimitetaan kierrätykseen.

Metallikatto säästää ympäristöä myös käyttöominaisuuksiensa puolesta, helppohuoltoisen ja hygieenisen metallikaton käyttöikä on moninkertainen verrattuna muusta materiaalista valmistettuun alakattoon.

Lue lisää...