Lautex paneelit laivanrakennusteollisuudessa

paneeli_meri.jpgLautex- paneelikatot ovat umpikattoja, joissa alakaton yläpuolinen ilmatila on kokonaan suljettu. Ilmastointi hoidetaan ilmastointipaneelien kautta tai tekemällä paneelin laippaan riittävä rei'itys. C-paloluokan katot tehdään alumiinista tai teräksestä. Vaativampien luokkien B-0 ja B-15 paneelikatot valmistetaan aina teräksestä ja niiden täytteenä käytetään palovillaa. Paneelikattoja käytetään laivoissa kaikissa tiloissa, yleisimmin kuitenkin hyteissä, hyttikäytävillä, varastoissa, toimistoissa sekä osana julkisten tilojen sisäkattoa.
Lue lisää...
 

Lautex säleet laivanrakennusteollisuudessa

galaxy_piano_bar_prut_sle2.jpg

Lautex-sälekatot ovat ilmaraollisia kattoja. Säleiden väliin jätetään halutun suuruinen avorako, jonka avulla voidaan säätää alakaton läpi kulkevaa ilmamäärää. Säleiden monipuolinen muotoilu sekä useat pintakäsittelyvaihtoehdot antavat ulkonäöllisesti useita eri mahdollisuuksia. Sälekatot ovat helposti avattavia. Yleisimmät käyttökohteet ovat julkisten tilojen katot kuten portaat, promenaadit, ravintolat ja teatterit.

Lue lisää...
 

Lautex kasetit laivanrakennusteollisuudessa

laiva_kasetti.jpgKasettikatot ovat moduulimitoitetuista kaseteista valmistettuja kattoja. Yleisimmät kasettikoot ovat 600 x 600 mm ja 300 x 300 mm. Valmistustekniikan kehittyminen antaa vapauden valita koon ja muodon myös tapauskohtaisesti. Katot voidaan asentaa umpikatoiksi tai ilmastoinnin niin vaatiessa kasettien väliin jätetään ilmarako. Kasettien pohja voi olla sileä tai muotoiltu. Käyttökohteina ovat julkisten tilojen katot kuten ravintolat, kaupat ja kasinot.
Lue lisää...
 

Lautex ritilät laivanrakennusteollisuudessa

1646606_galaxy_cosmetic_boutique.jpgRitiläkatoissa alakaton yläpuolinen ilmatila on kokonaan käytössä. Ilmastointi on helposti järjestettävissä. Katot ovat yksinkertaisia avata, joten katon yläpuolelle asennettua tekniikkaa päästään vaivattomasti huoltamaan. Ritilöiden moduuli- ja ruutukoot ovat lähes vapaasti valittavissa. Ritiläkattoja käytetään julkisissa tiloissa kuten sisääntuloauloissa, baareissa, ravintoloissa ja kaupoissa.
Lue lisää...
 

Lautex palokatot laivanrakennusteollisuudessa

 Lautex- palokatot ovat umpikattoja, joissa alakaton yläpuolinen ilmatila on kokonaan suljettu. Luokkien B-0 ja B-15 paneelikatot valmistetaan teräksestä ja niiden täytteenä käytetään palovillaa. Palokattoja käytetään kaikissa niissä tiloissa, joissa vaaditaan erityistä palonkestävyyttä, esim. hyttialueilla ja työskentelytiloissa.

Lautex katot täyttävät IMO vaatimukset paloturvallisuuden osalta. Tuotteet ovat tyyppihyväksyttyjä (EC MED / Lloyds Register) ja täyttävät vaatimukset niin Euroopassa kuin kansainvälisestikin.


Lue lisää...
 

Lautex reunarakenteet ja koristeprofiilit laivanrakennusteollisuudessa

 LAUTEX on kehittänyt useita tuotekohtaisia erityyppisiä reuna- ja koristeprofiileja, joita voidaan käyttää asennuskohteiden otsapinnoissa ja reunoilla. Tarvittaessa voidaan myös tapauskohtaisesti särmätä ohutlevytuotteita vastaavantyyppiseen käyttöön asiakkaan toivoman käyttötarkoituksen ja ulkonäkövaatimusten mukaan.
Lue lisää...
 

Lautex kannatusrakenteet laivanrakennusteollisuudessa

Kaikkiin LAUTEX- alakattotuotteisiin on suunniteltu niille soveltuvat kannatusjärjestelmät, joiden avulla tuotteiden asentaminen sujuu nopeasti ja yksinkertaisesti. Kannatusjärjestelmät ovat tuotekohtaisia, esimerkiksi kasettikatoissamme on käytössä lista- tai kiskokannatusjärjestelmiä kasettityypistä ja käyttötarkoituksesta riippuen. Toimitamme tarvittaessa myös erikseen räätälöityjä kannatusrakennelmajärjestelmiä , jotka mahdollistavat esimerkiksi vapaan huoneilmanvaihdon ilman erillisiä laitteita.
Lue lisää...
 

Lautex oheistarvikkeet laivanrakennusteollisuudessa

 Lautex valmistaa toivottaessa alakattotuotteidensa lis√§ksi niiden yhteyteen saumattomasti soveltuvia oheistarvikkeita kuten kaiutin-, ilmastointi- ja valaisinlaatikoita sek√§ huoltoluukkuja (kts tuotekohtaiset sivut, sivu 2). T√§m√§ mahdollistaa sen, ett√§ asiakkaamme saavat tilattua samasta l√§hteest√§ koko kattotoimituksen vaatimat tarpeet erikoistuotteineen, jolloin jo tilausvaiheessa voidaan olla varmoja ett√§ kaikki osat ovat yhteensopivia ja toimivia. N√§in toimien s√§√§stet√§√§n aikaa ja vaivaa itse asennusty√∂ss√§.. 
 

Esimerkkejä Lautex erikoistuotteista

16434-07_portofino_doomi_kasetti.jpgLautex valmistaa asiakkaiden toiveiden mukaisesti metallisia erikoiskattoratkaisuja kuten: Erimuotoiset palkit, Valokourut, Otsalevyt, Suuret erimuotoiset kattoelementit, Doomit / Valokatot, Mineraalivillakatot, Erikoispinnoitteet...
Lue lisää...