Pinnoitus ja värit

Lautex-tuotteita voidaan pinnoittaa mitä erilaisimmilla menetelmillä, mikä antaa suunnittelijoille erittäin laajat mahdollisuudet aikaansaada näyttävyyttä erilaisissa kohteissa.
Lue lisää...
 

Äänieristys ja akustiikka

NJRT-600 Cassette / Ø 2mm / 15% / L42BMetallikattojen akustisia ominaisuuksia voidaan parantaa tarvittaessa rei'ityksellä sekä lisäämällä tuotteen taustapuolelle ääntä absorboivaa materiaalia kuten esimerkiksi akustista huopaa tai mineraalivillaa.

Yhteistyössä VTT:n kanssa LAUTEX on suorittanut kansainväliset standardit täyttäviä laajoja akustisia mittauksia eri rei’itysvaihtoehdoille ja taustamateriaaleille.

Lue lisää...
 

Vapaa ilmastointi metallikatoissa

 Käyttämällä Lautex kattojen yhteydessä ilmarakoja tai rei’itystä, voidaan tasainen ilmanvaihto saavuttaa koko huonetilaan ja samalla aikaansaada esteettisesti yhdenmukainen katto, jonka harmonisuutta ei riko ilmastointikojeet tai –hajottajat.

Sekä LAUTEX profiili- että ritiläkatoissamme tämän tyyppinen vapaa ilmanvaihto on saavutettavissa ilman erillisiä toimenpiteitä kattorakenteeseen luontaisesti kuuluvien ilmarakojen avulla.
Lue lisää...
 

Sertifikaatit

 Lautex katot täyttävät IMO vaatimukset paloturvallisuuden osalta. Tuotteet ovat tyyppihyväksyttyjä (EC MED / Lloyds Register) ja täyttävät vaatimukset niin Euroopassa kuin kansainvälisestikin.
Lue lisää...
 

Ympäristöystävällisyys

Vaikka moni ei ensimmäiseksi yhdistäisi metallisiin alakattoihin termiä ympäristöystävällisyys, niin monet tosiasiat tukevat tätä kiistatonta tosiseikkaa, joka metallikatoilla on puolellaan useita muita alakattomateriaaleja vastaan. LAUTEX alakatot on valmistettu myrkyttömistä luonnonmateriaaleista alumiinista ja teräksestä huolellisessa valmistusprosessissa, jossa kaikki syntyvä jäte- ja hukkamateriaali toimitetaan kierrätykseen.

Metallikatto säästää ympäristöä myös käyttöominaisuuksiensa puolesta, helppohuoltoisen ja hygieenisen metallikaton käyttöikä on moninkertainen verrattuna muusta materiaalista valmistettuun alakattoon. 
Lue lisää...