Företagsprofil

Utskrift
uusin_tehdaskuva2.jpgOy Lautex Ab tillverkar och marknadsför innertak i metall både till husbyggnads- och till varvsindustrin. Lautex fungerar även som underleverantör till industrin.

Vårt omfattande produktutbud ger svar på de mest krävande önskemålen. Bland våra produkter finns tak av panel, ribbor, kassetter samt galler som kompletta innertakssytem. Vi tillverkar även specialkomponenter till våra innertak som är specifika för var kund.

Vi har planerat skensystem, kantlister, boxar för ventilation och högtalare samt serviceluckor som passar de olika typerna av tak. Det finns många olika alternativa utformningar och produkternas uttrycksfullhet kan förbättras genom ett flertal olika ytbehandlingsalternativ. Vi utför brännlackering vid vårt måleri enligt alla kända färgkartor. Våra produkter kan även behandlas genom anodisering eller speciallackering för att påminna om exempelvis trä. Vi har skaffat och utvecklat en modern och mångsidig maskinpark till vår fabrik utifrån de aktuella kraven inom tunnplåtsproduktionen. Kvaliteten i vår verksamhet styrs av ett kvalitetssystem som är certifierat enligt standarden ISO 9001. Dessa faktorer tillsammans med vår yrkeskunniga personals kundcentrerade service har givit Oy Lautex Ab en gedigen ställning på innertaksmarknaden såväl i Finland som internationellt.

Grundat: Företaget grundades år 1951
Lokalisering: Nummela i Vichtis, ca 45 km nordväst om Helsingfors
Personalantal: 75 personer, varav 55 inom produktion
Ägare: Oy Teknoma Ab 
iso9001.jpg